close

Contact rapid

Ai intrebari despre rulmenti sau vrei o oferta personalizata? Raspundem imediat!

close

Formular cerere oferta

    Nume (obligatoriu)

    E-mail (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Mesaj

    Recomandari

    MONTAREA, MANIPULAREA SI DEPOZITAREA RULMENTILOR


    Cea mai mare importanta pentru o functionare ireprosabila a lagarelor de rulmenti o are intretinerea corecta a rulmentilor precum si manipularea sau depozitarea acestora.


    CHESTIUNI GENERALE:


    Rulmentii se tin in ambalajul original pana la montarea propriu-zisa si se pun în pozitie culcata, pentru evitarea deformării.

    Evitati manipularea violenta a rulmentilor!

    Rulmentii vor functiona eficient daca depozitarea este facuta in urmatoarelor conditii:

    ○  Rulmenţii nu se vor expune razelor solare.
    ○  Umiditatea aerului de 60%. Dacă este mai mare, prezintă pericol de ruginire.
    ○  Rulmenţii nu se vor depozita în aceeaşi loc cu chimicale cu acţiune corozivă (acizi, amoniac, etc.)
    ○  Temperatura: 15 – 25˚ C.
    ○  Nu depozitaţi rulmenţii pe  betoane reci, în apropierea pereţilor reci sau umezi, a conductelor de încălzire de unde pot capta umezeala

    .


    PREGATIREA PENTRU MONTARE:


    Inscriptia de pe ambalaj trebuie sa corespunda intocmai cu cea din documente. Se va insusi semnificatia simbolurilor aplicate rulmentilor din STAS 1679-75.
    Se va studia constructia lagarului, astfel ca montarea sa se faca succesiv.


    A nu se folosi flacara pentru a incalzii rulmentii, incalzirea lor se va face in instalatii specifice la temperaturi intre 80 si 110 ˚C.

    Pentru a evita degradarea garniturilor de cauciuc, rulmentii etansati cu garnituri din cauciuc din seriile RS SI 2RS dar si rulmentii protejati 2Z nu se vor supune operatiilor de incalzire. Sa se foloseasca scule si dispozitive adecvate pentru cazul cu pricina.

    ○ Rulmentii sunt tratati cu un conservant in timpul fabricatiei acesta fiind compatibil cu orice fel de ulei sau de unsoare de aceea este interzisa spalarea rulmentilor iesiti din ambalajul intact.

    ○ Modificarile ulterioare pe rumenti nu sunt admise: degajari, canale sau gauri de ungere fiindca produc tensiuni suplimentare, permit intrarea prafului in rulment ca mai apoi pana si spalatul o sa devina o procedura inutila.

    ○  Spatiul de depozitatre a rulmentilor trebuie sa fie lipsit de praf, sa nu aiba umezeala, sa fie in general un mediu uscat. Nu se foloseste aerul comprimat.

    ○  Se controleaza dimensiunea tuturor pieselor care apartin de lagar. Nerespectarea anumitor tolerante, ovalitati, conicitatea arborelui alezajului carcasei, a suprafetelor de reazem, a calitatii suprafetelor de asezare, prevazute in documentatia tehnica conduc spre uzare rapida iar in final la compromiterea intregului lagar.
    ○  Pentru a sterge piesele conjugate rulmentilor folositi doar panza, niciodata lavete sau bumbac fiindca acestea pot lasa impuritati, scame. Se vor sterge deci cu o panza curata.

    ○  Se foloseste ulei intr-un strat foarte subtire pentru ungerea inainte de montare a acelor suprafete care fac ajustaje cu rulmentii


    A SE RETINE!


    De cele mai multe ori deteriorarea rulmentilor se datoreaza proastei manipulari, din cauza transportului sau a montarii improprii. Important este ca toate aceste etape sa se faca conform regulilor si durata de viata a rulmentului va creste cu 99%

    email
    call
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.